Brandweer met nazorg na brand Reigerstraat

17-06-2020 09:31

Brandweer met nazorg na brand Reigerstraat

ZAANDAM - Een korte maar felle brand in een aantal schuren aan de Reigerstraat zorgde voor de nodige schrik bij buurtbewoners. In het kader van de nazorg ging de uitrukploeg van de brandweer maandagavond 15 juni op pad om de omwonenden bij te staan.

Normaal gesproken bekijkt de brandweer na een grote brand per situatie of een informatiebijeenkomst in de buurt wenselijk is. Met de nu geldende RIVM-voorschriften voor bijeenkomsten ging dat niet. Daarom besloot de brandweer als proef om de buurt in te gaan om nazorg te bieden. De brandweermannen en -vrouwen die de brand hielpen blussen waren aanwezig. Ook de ingezette tankautospuit stond in de buurt.

Voorlichting na brand 
Remie Lutter, medewerker brandveilig leven van Brandweer Zaanstreek-Waterland zegt hierover: “Zo’n brand is erg ingrijpend. Voor de direct getroffenen, maar ook zeker voor de omgeving is een brand vaak een indrukwekkende ervaring. Dat bleek hier ook wel. Uit onderzoek blijkt dat omwonenden na een ingrijpende gebeurtenis willen weten wat er is gebeurd en wat de brandweer precies heeft gedaan. Daarom startten we een programma Voorlichting na Brand.“ 

Lutter: “Dit was de eerste keer dat we echt de getroffen straat ingingen om toelichting te geven en vragen te beantwoorden, in plaats van dat in een zaal te doen of alleen via social media. De sfeer was open en goed. Ik denk dat er zo’n 20 bewoners waren.”

Voorkomen is beter dan blussen 
De brandweer gaat nu evalueren en bekijken of ze een volgende bijeenkomst op eenzelfde manier wil organiseren, of in een andere vorm. 

Op de foto van Mike Bink brandweerlieden in gesprek met omwonenden over de brand

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl