Brievenbus ontploft, niemand gewond

25-11-2021 10:45

Brievenbus ontploft, niemand gewond

ZAANDAM - Al eerder maakten wij melding van ernstige overlast van mensen die vuurwerk afsteken in de omgeving van winkelcentrum 't Kalf. Dat lijkt niet te stoppen. Het maakt dat m.n. oudere mensen 's avonds niet meer over straat durven te gaan.

Dinsdagavond was het weer raak. Op de hoek van de Drielse Wetering, bij de ingang van het winkelcentrum, staat al jaren een brievenbus. Deze is voorlopig even buiten bedrijf. Een enorme dreun maakte een einde aan het bestaan. De brokstukken vlogen in het rond. De in de directe omgeving van de PTT-box werden als door en wonder niet beschadigd en gelukkig waren er op het moment van de bomontploffing ook geen argeloze bezoekers in de buurt. Om een hoekje zullen ongetwijfeld de daders hebben gestaan.

Hoewel de politie frequenter de omgeving bezoekt heeft dit nog niet geleid tot vermindering van de 'aanslagen' laat staat dat er aanhoudingen verricht zijn. In de avonduren is het nog steeds een kabaal van jewelste waardoor omwonenden uit nood binnen blijven. De verkoop en het afsteken van vuurwerk wordt net als vorig jaar de komende jaarwisseling (2021-2022) verboden. In de periode daaraan voorafgaand lijkt de aanschaf van het materiaal geen probleem.

MELDING MAKEN
Binnen de gemeente Zaanstad zijn plekken waar de jeugd of andere personen samenkomen en zich ophouden: hangplekken. Meestal gaat dat goed, maar niet altijd. Het kan natuurlijk voorkomen dat u overlast ervaart. Meld deze overlast altijd. Door de overlast te melden wordt namelijk nog meer zichtbaar wat er speelt op straat en in de buurt. Melden kan via een melding maken of door te bellen (op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur 14 075 of 's avonds en in het weekend de politie via 0900-8844). Uw melding komt bij het Sociaal Wijkteam terecht. Het Sociaal Wijkteam neemt contact met u op om de overlast te bespreken.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl