Briljanten echtpaar Blonk-Guleij gefeliciteerd

24-11-2021 10:07

Briljanten echtpaar Blonk-Guleij gefeliciteerd

STREEK - Het echtpaar Blonk-Guleij vierde maandag 22 november dat zij 65 jaar geleden getrouwd zijn. Vandaar dat loco-burgemeester Natasja Groothuismink op bezoek ging om het jubilerende echtpaar namens het college te feliciteren.

Mar werd geboren in Oegstgeest, waar hij zijn lagere school volgde en verhuisde op zijn achtste naar Leiden, waar hij op de mulo zat. Hannie is geboren en getogen in Leiden waar de zowel de lagere school als de mulo deed. De eerste toenaderingsstappen werden gezet bij een volleybalwedstrijd in het zendingshuis van Oegstgeest in de zomer van 1953. Toen ontmoette het echtpaar elkaar voor het eerst. Achter het volleybalnet sprong de vonk over en na de wedstrijd fietsten ze samen terug naar Leiden.

Het stel woont sinds 1971 in Zaanstad. Ze kregen drie kinderen, Hans, Marion en Alma, drie kleinkinderen: Lianne, Jeroen en Nienke. Inmiddels is daar ook Bram, het tot nu toe enige achterkleinkind van zes maanden.

Mar was chef van de boekhoudafdeling van Nestlé, Hannie werkte onder andere als secretaresse bij de firma Krijt in Krommenie. Mar deed ook vrijwilligerswerk bij verschillende organisaties. Zo was hij bestuurslid tuinvereniging, kampeermentor ANWB, coördinator wilgenknotgroep en coördinator nestbescherming weidevogels. Ook Hannie droeg haar steentje als vrijwilliger bij. Zo was ze aan de slag voor Kerkewerk, lid van de vrouwen-leesgroep Krommenie en vrouwen-hulpverlening Noord-Holland.

Samen waren ze dol op bridgen, kamperen en fietsen. En nog steeds lezen ze graag samen. Het geheim van een lang en gelukkig huwelijk is volgens hen met vallen en opstaan volhouden en elkaar liefde, vertrouwen en ruimte geven

De foto's zijn gemaakt door Pascal Fielmich.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl