Broke Ass Millionaires gaat Zaankanters inspireren

Gepubliceerd: 13-04-2021 9:04

Broke Ass Millionaires gaat Zaankanters inspireren

ZAANDAM – Een gratis lezing die vanuit huis te volgen zal zijn en terug is te kijken via het YouTube-kanaal van FluXusZaanstad. Dat is het resultaat van een eerdere geslaagde online lezing van fotograaf Marco Bakker. Direct gevolg daarvan maakt dat er een nieuwe inspiratiesessie op het programma staat op donderdagavond 29 april. Dan vertellen Zaanse ondernemers Lucien Bouman & Joan Alosery over hun duurzame modemerk Broke Ass Millionaires (BAM).

Creatief koppel

Zowel Joan als Lucien hebben een modeachtergrond en zijn al van kinds af aan actief in de entertainment. Lucien heeft de opleiding Mode en Commercie gedaan en leerde van zijn moeder, die modemaakster is, de fijne kneepjes van het vak. Later ging zijn focus naar Basketbal Freestyle (trucs en dans met een basketbal) en muziek. Joan volgde een opleiding aan de Mode Academie, maar haar passie voor dans bleef groot. Ze richtte in 2009 Solution Dance Centre in Zaandam op. Broke Ass Millionaires-koppel Joan en Lucien vullen elkaar perfect aan. Naast hun modemerk en dansschool zetten zij zich ook in voor black culture. Met hun diverse talenten uiten zij samen hun unieke kunstvorm.

Minimale middelen, maximaal effect
Onder de naam BAM werken Joan en Lucien aan het styleren, designen, recyclen en upcyclen van voornamelijk circulaire en vintage kleding. Zo maken ze van tweedehands kleding weer iets nieuws en unieks. Door middel van kleding, kunst, foto’s en entertainment uiten zij de filosofie achter BAM: "Met minimale middelen het maximale eruit halen". Zo inspireert BAM op een hippe manier duurzaam met kleding om te gaan.

Duurzame mode
Tijdens de inspiratielezing zal het styling duo vertellen over de gedachte achter Broke Ass Millionaires. Bewustwording over de impact van de mode-industrie op de wereld vormt in hun verhaal de rode draad. Laat je inspireren door hun styling tips, foto's, video's, gestylede paspoppen en leer zo duurzamer met kleding omgaan. De online inspiratielezing start om 20.00 uur en is gratis online volgen via het YouTube-kanaal FluXusZaanstad. Meer informatie op fluxus.nl/agenda.

Foto expo “Skere Klere”, fotografen: Daniel Bunde & Adrian Borge

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl