Brug Haaldersbroek zo goed als gereed

22-01-2021 09:59

Brug Haaldersbroek zo goed als gereed

ZAANDAM - Wat waren ze blij, de bewoners van het geïsoleerde buurtschap Haaldersbroek, dat 'hun' door houtrot aangetaste ophaalbrug na bijna vijf jaar eindelijk werd vervangen. Dat hun geduld watlanger op de proef werd gesteld kwam mede door het werken onder coronamaatregelen.

De situatie nu is dat er druk gewerkt wordt aan de op- en afrit van de brug. De achterliggende dagen is er stevig doorgewerkt om vandaag het straatwerk er in te kunnen 'timmeren' zoals een toeschouwer dat ervaart. 

Buurtcoach Christiaan van der Wal moet er om lachen. 'Als alles meewerkt kan over een week de vlag uit. Naast het straatwerk moet er ook nog een extra anti-sliplaag op het brugdek worden aangebracht. Dan volgt nog een laatste inspectie en kan de brug weer voor gebruik geopend gaan worden.' 

Vanwege die vervallen staat, kon de oude brug al niet eens meer open. Sinds augustus is de brug helemaal weggehaald. Enkele tientallen meters verderop werd een smalle noodbrug neergelegd. Die brug vroeg wel enige stuurmanskunst van de automobilisten en (brom)fietsers. De noodbrug zal verdwijnen zodra de nieuwe brug in gebruik is genomen.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl