Buitengewone landschappen op scheidslijn schilder- en beeldhouwkunst

Gepubliceerd: 21-08-2019 8:08

Buitengewone landschappen op scheidslijn schilder- en beeldhouwkunst

ZAANDIJK – Ze heeft haar achternaam niet mee, Sanne Maloe Slecht, maar haar kunst is dat zeker niet. Deze multimedia-kunstenaar exposeert op 21 en 22 september van 11.00 tot 17.00 uur in het Weefhuis, Lagedijk 39. Dat doet ze samen met fotograaf Sanja Marušić. De opening is vrijdag 20 september om 19.30 uur en wordt verricht door Jan Duijvis.

Het tweetal exposeert in kader van Het Budinskyfonds. Deze organisatie houdt jaarlijks een expositie voor jonge kunstenaars. Beheerders van het Budinskyfonds zijn Jan Duijvis, Joanne Zegers en Nicole van der Heijden.

Gevoel van eenheid
De Nederlands-Kroatische fotograaf Sanja Marušić presenteert onder meer haar nieuwe serie ‘Eutierria – 2019’. Marušić maakt fotoseries rond een thema. Eutierria wil zoveel zeggen als ‘een gevoel van eenheid met jezelf, elkaar en de natuur’. Centraal staan thema’s als balans, eenheid, overgave en de zoektocht naar een soort staat van ontspanning en rust ‘middenin een beweging’.

Andere planeet
De foto’s bestaan vaak uit momentopnames van performances waar veel, soms zware fysieke inspanning voor nodig was. Het werk van kunstenaar Sanne Maloe Slecht werk bevind zich op de scheidslijn van schilder- en beeldhouwkunst. Door de combinatie van twee- en driedimensionale oppervlaktes creëert ze buitengewone landschappen, die de indruk wekken van een andere planeet te zijn.

Zie ook www.hetweefhuis.nl en https://www.facebook.com/hetweefhuis/

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl