Bunge Loders Crocklaan gaat in 2025 verhuizen

Gepubliceerd: 04-11-2021 11:11

Bunge Loders Crocklaan gaat in 2025 verhuizen

WORMERVEER – De verwerker van hoogwaardige plantaardige oliën en vetten Bunge Loders Crocklaan gaat weg langs de Zaan, dat werd vandaag in een persbericht medegedeeld.

Er zal op bedrijventerrein Hoogtij een nieuwe fabriek verrijzen welke tevens de vestiging op de huidige Maasvlakte zal vervangen. Deze zal volgens planning in 2024 operationeel moeten zijn. Daarna zal vanaf 2025 de vestiging in Wormerveer uit-gefaseerd worden. Met de hele operatie is zo’n 300 miljoen euro gemoeid. De voorgenomen investering in een innovatieve fabriek verstevigt de positie van Zaanstad binnen de food-industrie in de Zaanstreek.

De nieuwe fabriek zal bijdragen aan een breder product portfolio, om zodoende concurrent te kunnen blijven in de toekomst. De fabriek zal door efficiëntieslagen ca 40% minder energie verbruiken en zo’n 90% minder CO2 uitstoten in 2030 is de doelstelling. De bouw zal aanvangen in 2022.

Gemeente Zaanstad
Wethouder Krieger van Zaanstad is eveneens enthousiast “De werkgelegenheid én de know-how blijven in Zaanstad. Daarnaast komt er op de huidige locatie in Wormerveer ruimte voor gebiedsontwikkeling. De verhuizing betekent een verbetering van de leefbaarheid in Wormerveer en dit creëert ruimte voor een nieuwe woon-werk-wijk. Gezien het belang van Bunge Loders Croklaan voor onze regio en onze enorme woningbouwopgave, is dit plan geweldig voor onze stad.”

De gemeente is trots dat Bunge Loders Croklaan ervoor kiest om in Zaanstad te blijven. De onderneming is onderdeel van het Zaanse DNA en vormt een welkome bijdrage voor de werkgelegenheid. Het bedrijf startte in 1891 als Crok & Laan en groeide door de jaren heen uit tot een wereldspeler van formaat.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl