Burendag geslaagd festijn

Gepubliceerd: 26-09-2021 9:09

Burendag geslaagd festijn

STREEK - Op talrijke locaties in onze streek is er zaterdag 'eindelijk weer' een Burendag gehouden. In de Schrijversbuurt in Wormerveer was het zelfs (noodgedwongen) vrijdag al Burendag. Het mocht de pret niet drukken.

Op 25 september 2021 heeft Nederland voor de vijftiende keer Burendag gevierd. Voorgaande jaren was het steeds een groot nationaal feest, waar elk jaar honderdduizenden buren aan meedoen. Samen ondernemen zij allerlei activiteiten die de buurt leuker maken en en hen nader tot elkaar brengen Burendag is een initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds en wordt ieder jaar in het vierde weekend van september gevierd. Het was voor de lokale organisaties mogelijk om geld aan te vragen bij het Oranje Fonds om dit weekend Burendag te vieren

In onze streek was het ook wooncorporatie Parteon dat flink participeerde in de organisatie. Zo spraken de buren in de Wormerveerse Bomenbuurt vol lof over de medewerking. Op de parkeerplaats aan het Sluispad bij de brug over de Sluispadsloot ontstond zo een gezellig geheel. De klanken van draaiorgel De Drie Beelden, stammend uit 1912, zorgden voor de juiste stemming.
Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl