Burgemeester op toernee door zijn dorp

24-02-2021 14:52

Burgemeester op toernee door zijn dorp

OOSTZAAN - De komende twee weken zal een groot aantal Oostzaanse ondernemers, instellingen en verenigingen een bijzondere gast kunnen verwelkomen. Burgemeester Wimar Jaeger bezoekt zoveel mogelijk van die groepen, maar spreekt via de digitale weg ook met een aantal van hen.

Jaeger houdt de bezoeken en de digitale gesprekken niet alleen om nader kennis te maken, maar vooral ook om persoonlijk van de ondernemers, instellingen en verenigingen te vernemen hoe het in deze coronatijd met hen gaat. Ook wil hij weten hoe ze naar de gemeente Oostzaan kijken en hoe de samenwerking met de gemeente verloopt.

Intensief contact belangrijk
Volgens de burgemeester beleven de Oostzaanse ondernemers, verenigingen en instellingen moeilijke tijden als gevolg van de voortdurende coronacrisis. “Reden te meer om als gemeente intensief contact met hen te hebben en te houden”, aldus Jaeger, die deze week zijn reeks begon met een drietal bezoeken.

Zo bezocht hij dinsdag onder meer Primus Wafer Paper, dat eetbaar papier maakt en al meer dan 100 jaar bestaat. Daarnaast ging hij langs bij Hotel Van der Valk en Marc Flens, voorzitter van Contactgroep Bedrijven Oostzaan en eigenaar van Flens BV.

Onder de indruk
Jaeger toonde zich onder de indruk van de onderlinge solidariteit waarmee ondernemers elkaar in deze moeilijke tijd steunen. "Bijvoorbeeld door onderling personeel uit te wisselen als dat nodig is en het gunnen van opdrachten aan elkaar.”

De burgemeester besteedt de komende dagen ook aandacht aan (zorg)instanties, waaronder Evean en De Lishof. Tevens bezoekt hij Piet Boon, maar ook horeca en detailhandel, Hart voor ’t Twiske, en vele anderen.

Op defoto burgemeester Wimar Jaeger tijdens een bezoek dat hij dinsdag 23 februari bracht aan Primus Wafer Paper in Oostzaan. Naast de burgervader (rechts) ook Wouter Smits, commercieel directeur Primus Wafer Paper.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl