Burgemeesters trekken een lijn

16-10-2020 09:18

Burgemeesters trekken een lijn

ZAANSTAD - "We hebben de hulp van de mensen nodig", zegt burgemeester Hamming van gemeente Zaanstad. Hij roept mensen op om illegale bijeenkomsten te melden bij de politie. Hij schaart zich daarmee achter burgemeesters Don Bijl van Purmerend en Femke Halsema van Amsterdam, die al eerder opriepen tot het bellen met de 'kliklijn'.

"We gaan er geen speciaal nummer voor oprichten", aldus Hamming. Wel laat hij weten in een gesprek met de collegae van NH Nieuws dat het een zware taak wordt voor de politie en boa's om alle illegale feestjes op te sporen, onder andere omdat binnen de politie het aantal besmettingen ook oploopt. "Als u zaken ziet die niet voldoen aan de noodverordening kunt u met de politie en de gemeente bellen."

De afgelopen week werden er twee grote feesten in Purmerend en Volendam door de politie beëindigd, waar meer dan 30 mensen aanwezig waren. Beide gemeenten liggen in de veiligheidsregio waar Hamming voorzitter van is.

De burgemeester verwacht, zo liet hij weten in het wekelijkse gesprek met de Zaanse media, dat hij de politie in Zaanstad anders kan inzetten nu de horeca dicht is. Toch zal het een haast onmogelijke taak worden om overal te kunnen controleren. "We zien dat de ziekenhuizen volstromen. Het is alle hens aan dek."

LEES VERDER OP
www.nhnieuws.nl/nieuws/274633/ook-zaanstad-roept-op-tot-melden-van-coronafeestjes

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl