Buurthuizen zoeken bestuurders

09-11-2017 12:19

Buurthuizen zoeken bestuurders

ZAANSTREEK - De Zaanse buurthuizen zijn op zoek naar gemotiveerde mensen met een leidinggevende achtergrond, die hun kennis en ervaring nu graag op vrijwillige basis willen inzetten. Vrijwilligersorganisatie Zaankanters voor Elkaar doet deze oproep voor de gezamenlijke buurthuizen in Zaanstad. Daarbij zijn negentien buurthuizen actief met allemaal een eigen karakter en werkwijze.

Wekelijks komen er meer dan 6000 bezoekers in de buurthuizen, waarin ongeveer 700 vrijwilligers actief zijn. Er komt veel kijken bij het runnen van een buurthuis. Net als bij iedere andere organisatie, is er kwaliteit nodig op het gebied van onder meer financiën, publiciteit, techniek, ‘personeelszaken’ en algehele leiding.

De uitdaging
Naast deze werkzaamheden zijn er de contactmomenten met het Sociaal Wijkteam, de wijkmanager, de wijkagenten en de gemeente Zaanstad. Maar ook het zorgen voor een goede sfeer is in een vrijwilligersorganisatie van groot belang. Kortom: leuk, afwisselend en uitdagend ‘werk’ waarmee een positieve bijdrage aan de maatschappij wordt geleverd.

Geïnteresseerd?
Op vrijdag 17 november van 13.30 tot 17.30 uur houdt Zaankanters voor Elkaar een informatie- en kennismakingsbijeenkomst. Deze vindt plaats in buurthuis De Lorzie aan het Marktplein in Wormerveer. Na aanmelding ontvangen belangstellenden de uitnodiging en agenda.
Bellen? 075 - 206 00 10. Mailen? info@zaankantersvoorelkaar.nl.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Molenwerf 42 - 1541 WR Koog aan de Zaan - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl