Carla van Enkhuizen winnares negende ronde Zaanse kunstquiz

Gepubliceerd: 10-05-2019 10:05

Carla van Enkhuizen winnares negende ronde Zaanse kunstquiz

ZAANSTAD – Het kunstwerk vormt een mooie herinnering aan de ‘Lum’, de linoleumfabriek in Krommenie. Het staat aan de Padlaan en is gemaakt door Leonard Frederiks. Het is gemaakt van keramiek, gietijzer en beton. Zeven gietijzeren pilaren met één dikke vierkante stenen zuil die doen denken aan een oude Griekse tempel of kerk. Dat komt ook door de voorstelling in keramiek: een vrouw in een blauw gewaad die omhoog kijkt. Achter haar zien we vaag twee grote bouwblokken staan. Een ode aan de linoleumindustrie die Krommenie - in alle geurigheid -  op de kaart zette.

Carla van Enkhuizen wist het goede antwoord en wint hiermee de waardecheque van 25 euro, beschikbaar gesteld door Artzaanstad. Van harte gefeliciteerd met de prijs. Artzaanstad neemt contact met u op.

Tiende ronde
Komen we al weer bij de tiende ronde van de grote Zaanse kunstquiz die RTV Zaanstreek in samenwerking met Artzaanstad houdt: waar is bijgaand kunstobject te vinden?

Meedingen naar de prijs is simpel: word volger op Facebook van RTV Zaanstreek https://www.facebook.com/RTVZaanstreek/ en geef het antwoord. Wie niet zijn antwoord wil verraden, kan het ook mailen naar info@rtvzaanstreek.nl Noem de straatnaam en/of omschrijf de locatie.

Win 25 euro
Wie dit doet vóór vrijdag 31 mei maakt kans op de Artzaanstad cadeaubon van 25 euro. De winna(a)r(es) krijgt persoonlijk bericht van Artzaanstad. Over de uitslag is geen correspondentie mogelijk.

Artzaanstad: zoveel meer dan een kunstuitleen
Levensgrote schilderijen met voorstellingen die tot diep in je ziel binnenkomen. Of juist intiem kleine, lieflijke voorstellingen. Kunstwerken die je bij je lurven grijpen en werken die je niets doen… Zoveel mensen, zoveel smaken. Wie z’n huis wil verfraaien met een uniek kunstwerk is bij Artzaanstad aan het goede adres.

Het is ook hét adres voor een leuk geschenk. Van catchy clutch tot Piet Mondriaan brillenkoker. Van ‘hebbedingetje’ tot bijzonder kunstobject als pure eyecatcher. Wie op zoek is naar originaliteit en creativiteit kan z’n hart ophalen bij Artzaanstad. De kunstzinnige locatie die veel meer is dan een ’kunstuitleen’.

Inspireren
Rondstruinen en je laten inspireren kan letterlijk in de grote bij Artzaanstad-shop maar ook online op http://artzaanstad.nl/content/

Art Zaanstad is open dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en te vinden aan Grote Hulzen 11 (Hembrugterrein) in Zaandam. Ook fijn: de auto staat gratis voor de deur.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl