Clean2Antarctica: "Het was een waanzinnige ervaring"

30-01-2019 07:48

Clean2Antarctica:

Met een plastic auto reden Edwin en Liesbeth ter Velde over de sneeuw van Antarctica. Het doel: mensen inspireren dat het weggooien van afval zonde is. Begin deze maand kwamen ze terug naar Nederland en afgelopen dinsdag kwamen ze langs bij Café de Fabriek om over hun ervaringen te vertellen.

Edwin ter Velde vertelde zijn verhalen aan een publiek van zo'n 25 mensen die op het Wij Zijn Zaankanterscafé af waren gekomen. "Hartstikke leuk. Clean2Antarctica is een project geweest dat op de hele wereld aandacht heeft gekregen. Dat hebben we hier op de bühne", vertelt een enthousiaste Tjeerd Pietersma. De fractievoorzitter van Partij van de Arbeid Zaanstad wijst ook op de inzet van de partij om de streek duurzamer te maken.

De reis

Edwin ter Velde: "Het was een waanzinnige ervaring die moeilijk te beschrijven is. We hebben er dingen meegemaakt die je op geen enkele manier kan duiden, hier in de bewoonde omgeving. We zijn nu twee weken terug in Zaandam en nog lang niet geaard."

"Niet één druppel brandstof"
De verhalen over Clean2Antarctica kunnen nog wel even worden verteld, maar Edwin kijkt nu al verder. "We zijn nog lang niet klaar met onze missie, we zullen nog wel eens wat nieuws gaan verzinnen. We hebben een maand lang geleefd op dat extreme continent waar geen leven mogelijk is zonder één druppel brandstof te hoeven gebruiken. Als het daar kan, kan het overal. Dat is de boodschap."


Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Molenwerf 42 - 1541 WR Koog aan de Zaan - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl