Clubs gaan zelfstandig over tot sluiten van complexen

11-10-2020 12:06

Clubs gaan zelfstandig over tot sluiten van complexen

ZAANDAM - In navolging van het bestuur van zowel de RKAV als FC Volendam heeft ook het bestuur van FC Zaandam besloten om dit weekend alle wedstrijden te schrappen. Volgens de vereniging is het in de praktijk onmogelijk om je rond het voetbalveld aan de coronaregels te houden. "Daarom willen wij onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen", vertelt voorzitter Ard-Jan van Tilborg aan NH Nieuws. Volgens Erwin Dam, verenigingsondersteuner van de KNVB in Noord-Holland, spelen meer voetbalclubs in de provincie met de gedachte om wedstrijden niet door te laten gaan.

"Er gaan te veel mensen in een kleedkamer, er wordt toch nog stiekem een biertje gedronken op de club en de anderhalve meter afstand is een probleem", aldus Ard-Jan van Tilborg. "Met het besluit om de wedstrijden niet door te laten gaan willen we een voortrekkersrol pakken en hopen we een discussie op gang te brengen." Volgens Van Tilborg zouden de problemen namelijk binnen veel meer amateurverenigingen spelen, zoals tennis-, korfbal-, of hockeyclubs.

KNVB
Nu het coronavirus weer om zich heen grijpt klinkt vanuit veel verenigingen zelfs de roep om de competitie stil te leggen. "Zaterdag zouden er eigenlijk twee teams bij ons op bezoek komen maar die hebben afgezegd omdat ze coronabesmettingen in de ploeg hebben", vertelt Van Tilborg. Toch wil de KNVB niks weten van een competitiestop.

LEES VERDER OP
www.nhnieuws.nl/nieuws/274383/fc-zaandam-schrapt-wedstrijden-knvb-wil-er-niet-aan-sport-is-belangrijk

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl