Coffeeshop in Zaanstad Noord

Gepubliceerd: 24-01-2020 13:01

Coffeeshop in Zaanstad Noord

ZAANSTAD - Democratisch Zaanstad en de Partij voor Ouderen en Veiligheid hebben voorgesteld om ook in het noorden van de stad ruimte te scheppen voor een Coffeeshop. Nu de Coffeeshop Moonlight in Zaandam is gesloten is er ruimte ontstaan om ergens in de stad een andere te openen aangezien de regels aangeven dat er niet meer dan 3 van deze gelegenheden in de stad aanwezig mogen zijn.

Het voorstel van beide partijen kon rekenen op steun van het overgrote deel van de raad alleen de PvdA was tegen omdat zij enkele jaren geleden een enquete hebben gehouden waaruit naar voren is gekomen dat de inwoners in het noorden van de stad niet zitten te wachten op een coffeeshop.

Burgemeester Hamming gaf na de discussie aan dat hij gaat over de uitgifte van vergunningen voor een coffeeshop, dat is zijn verantwoordelijkheid en niet die van de raad. Hij is niet tegen maar wil zich laten adviseren door de politie over een eventuele coffeeshop in het noorden van de stad. De burgemeester gaf aan dat een dergelijke shop voor een bepaalde overlast gaat zorgen, er zal dan ook met de bewoners moeten worden overlegd over een geschikte plek.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl