Collecte Dierenzorg Zaanstreek ten behoeve nieuw quarantainegebouw

Gepubliceerd: 24-06-2019 8:06

Collecte Dierenzorg Zaanstreek ten behoeve nieuw quarantainegebouw

ZAANSTREEK – Een goede opbrengst van de collecteweek van Dierenzorg Zaanstreek is dit jaar harder nodig dan ooit. Het quarantainegebouw is aan vervanging toe. Zes jaar sparen blijkt echter niet genoeg om de kosten af te dekken. Er is nog een slordige 91.000 euro nodig. Daarom hopen de paar honderd vrijwilligers, die van 30 juni tot en met 6 juli, aanbellen naar huis te keren met een goed gevulde collectebus.

De dieren die bij Dierenzorg Zaanstreek binnenkomen, kunnen ernstige besmettelijke ziekten hebben. Daarom is het noodzakelijk dat ze - en wettelijk verplicht - eerst 24 uur en/of voor een periode van veertien dagen apart worden gehouden van de andere asieldieren. Hiervoor is een apart quarantainegebouw nodig.

Voor alle overige dieren (konijnen, schildpadden, vogels, etc.) zal het gebouw fungeren als eerste opvang voordat zij naar specialistische opvangcentra gaan. Ook komt er een vriezer voor overleden dieren waarvan de eigenaar nog niet bekend is. En er is een preparatieruimte om dieren herkenbaar te maken voor identificatie.

Trainingsdoeleinden
Daarnaast kan het gebouw gebruikt worden voor trainingsdoeleinden van de asieldieren. Denk hierbij aan een hondentrainingsruimte. De nieuwe eigenaren van asielhonden kunnen hier de (verplichte) cursus volgen die voorafgaat aan plaatsing. Onderdelen zijn onder meer motiverend trainen en opvoeden van de hond. Bewust omgaan met dieren voorkomt namelijk veel leed.

SMS-actie
De collecte gemist maar toch willen bijdragen? Dierenzorg Zaanstreek heeft naast de collecteweek een sms-actie opgezet. Wie ‘ZAANSDIER’ sms’t naar 4333, doneert € 2,- per bericht. Ook online zijn er verschillende manieren om Dierenzorg Zaanstreek te steunen. Kijk hiervoor op: www.dierenzorgzaanstreek.nl.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl