Collegae klaar voor NH Radio TOP 100

Gepubliceerd: 07-05-2020 17:05

Collegae klaar voor NH Radio TOP 100

STREEK – Introduceerden we bij Zaanradio - onderdeel van RTV Zaanstreek - in samenwerking met Music Journey nog niet zo lang geleden de Zaanse Top 500, zijn het nu onze collegae van NH Nieuws die druk doende zijn NH Radio Top 100 editie 2020 samen te stellen. Hemelvaartsdag weten we hoe deze Top 100 er uit zal zien.

In deze jaarlijkse hitlijst kiezen luisteraars van de regionale zender het beste Noord-Hollandse liedje ooit gemaakt. Donderdag 21 mei (Hemelvaartsdag) wordt de NH Radio Top 100 uitgezonden van 10 tot 19 uur.

Vorig jaar stond ‘Mensen’ van de Volendamse 3J's op de eerste plaats. Het stootte daarmee André Hazes Jr. van de troon die in 2018 voor het eerst de hoogste stek bezette met zijn ‘Leef’. Die single zakte naar nummer 2. Op de derde plaats stond de net als de 3J's uit Volendam afkomstige Nick & Simon met hun nummer ‘Kijk Omhoog’.

De top 3 maakt duidelijk dat de nieuwe muziek uit de provincie hoog wordt gewaardeerd. Daarnaast waren er in de NH Radio Top 100 veel klassiekers te vinden, van Wim Sonneveld tot Ramses Shaffy, van George Baker naar Willeke Alberti, van Rob de Nijs tot Marco Borsato, van The Cats naar BZN en Van Dik Hout tot Boudewijn de Groot. Dit jaar zijn er op de keuzelijst wederom veel klassiekers te vinden. Maar ook nieuwe nummers, waaronder het nog niet eens uitgebrachte La Bohème, door André van Duin.

In de NH Radio Top 100 hoor je negen uur lang alle hoogtepunten uit ruim zestig jaar Noord-Hollandse popmuziek. De luisteraars van NH Radio kunnen uit ruim 650 liedjes deze toplijst samenstellen. Het is de dertiende editie van deze jaarlijkse hitlijst. Van 10 tot 19 uur wordt de Top 100 uitgezonden op NH Radio, met presentatoren als Jeanne Kooijmans, Leo Driessen, June Hoogcarspel en vele anderen. Luisteren kan via FM en onder andere online via nhradio.nl

Stemmen kan via nhradiotop100.nl

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl