Column: Overval

Gepubliceerd: 03-02-2017 15:02

Column: Overval

Tom Verweij werkt als inspecteur in team Zaanstreek. Regelmatig schrijft hij een column over zijn dagelijkse politiewerk Een aantal jaar geleden, nachtdienst. Ik werk in m'n eentje en ik werk 'in burger': ik ben in een joggingpak gekleed, maar wel bewapend en rij in een normale auto zonder politiekenmerken.

Het is rond 04:00 uur 's nachts en ik ben bezig met de staandehouding van een man die bellend achter het stuur zat. Terwijl ik hem op de afslag Zaanse Schans een bekeuring aan het uitschrijven ben, hoor ik een spoedmelding over de portofoon.
'Alle eenheden in de Zaanstreek, attentie. Mogelijke overval gepleegd in Krommenie. Melder zag dat twee personen een man overvielen toen hij uit zijn voertuig wilde stappen. Het slachtoffer ligt nu levenloos in zijn auto en de twee daders zijn er vandoor in een donkerkleurige auto.
Ik geef snel het rijbewijs terug en roep dat hij geluk heeft. Ik ren naar mijn auto, zet mijn blauwe zwaailamp op het dak en rijd met piepende banden weg. Ik denk goed na. De overval is al gepleegd, de daders zijn weg en de melder belt 112. Daar is waarschijnlijk al een minuut overheen gegaan. Naar Krommenie rijden vanaf de Zaanse Schans is zinloos. Ik schat de kans in dat de daders uit Amsterdam komen en neem positie in op het punt op de A7 richting Amsterdam, waar de A7 en A8 samen komen.
Ik hoor dat alle beschikbare voertuigen ook naar Krommenie rijden of positie innemen.


Klik hier om de rest van de column te lezen.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Molenwerf 42 - 1541 WR Koog aan de Zaan - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl