Corina Dekker blijft hoofdtrainer VV Alkmaar

13-04-2021 17:02

Corina Dekker blijft hoofdtrainer VV Alkmaar

STREEK - In het vrouwen-/damesvoetbal heeft de naam Corina Dekker een bekende klank. Zelf speelde zij op het hoogste niveau en aansluitend als trainster weet zij dat ook weer te bewerkstelligen. Vandaar het beslist een voor de hand liggend bericht is dat de Zaanse haar contract met VV Alkmaar verlengd heeft.

Het is op de dag af precies vijf jaar geleden dat Corina Dekker haar eerste contract tekende bij Alkmaarse club als trainster van de Beloften. Daarvoor was zij o.a. actief als speler en trainster bij Fortuna Wormerveer dat toen nog de top van Nederland was. In die vijf Alkmaarse jaren heeft Corina verschillende functies doorlopen. Zo was zij trainster van Jong, assistent eerste elftal, Hoofd Jeugdopleidingen en Hoofdcoach van VV Alkmaar.

Algemeen Manager Patrick Tenthof laat weten erg blij te zijn dat Corina heeft bijgetekend en dus ook komend seizoen verantwoordelijk zal zijn voor het opleiden van de talenten. "Ondanks de moeilijke start dit seizoen zien wij veel vooruitgang en hebben wij alle vertrouwen in de ontwikkeling van VV Alkmaar. Daar komt bij dat wij ook trots zijn dat wij als enige in de Pure Energie Vrouwen Eredivisie een vrouwelijke hoofdcoach hebben. Niet alleen vrouwelijke speelsters geven wij de kans om zich te bewijzen op het hoogste niveau, maar ook onze coaches.”

Corina Dekker toont zich heel blij met het vertrouwen van de club. "Bovenal omdat ik elke dag weer mag werken aan de ontwikkeling van zowel de meiden, maar ook mezelf als trainster”

De club is gehuisvest op Sportpark Robonsbosweg. VV Alkmaar wil een positieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het meiden- en vrouwenvoetbal in Noord-Holland. Sinds het seizoen 2012 – 2013, toen nog onder de naam van Telstar Meiden Voetbal Academie, geeft de Alkmaarse academie aan talentvolle voetbalsters uit de regio de mogelijkheid zich te ontwikkelen tot de top. Zo’n veertig talenten trainen twee tot vier keer in de week bij de academie en daarnaast nog bij hun eigen club waar ze ook competitie spelen. Vanuit de Academie zijn vele speelsters doorgestroomd naar het o.15-, o.17 team, de Beloften, Vrouwen en/of spelen voor Oranjeselecties. Het o.15 team speelt in de hoofdklasse JO14 competitie, het o.17 team in de JO16 eerste klasse. De Beloften spelen vanaf seizoen 2018/2019 in een eigen Beloftencompetitie en de Vrouwen in de Eredivisie.


BRON VV ALKMAAR

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl