Corina Dekker weg bij VV Alkmaar

04-08-2021 08:10

Corina Dekker weg bij VV Alkmaar

ZAANDAM - Het avontuur zit er na vijf seizoenen op voor Corina Dekker. De Zaanse voetbaltrainer stond sinds het seizoen 2018/2019 aan het roer bij VV Alkmaar. Daarvoor was zij o.a. actief als speelster en later trainer bij Fortuna Wormerveer. Op haar CV als speelster staan 12 interlands.

Vanuit Alkmaar komt het bericht door dat de wegen van VV Alkmaar en hoofdtrainer Corina Dekker scheiden. De club meldt dat er binnen de organisatie onvoldoende draagvlak is. Mark de Vries is de opvolger bij de Alkmaarders, die uitkomen in de eredivisie voor vrouwen.

“Het was een zwaar besluit om te nemen", zegt algemeen manager Patrick Tenthof. "Corina heeft zich vanaf dag één voor de volle honderd procent ingezet voor onze club en is zeer belangrijk geweest in de ontwikkeling van VV Alkmaar. We hebben heel veel respect voor Corina als mens en trainer en willen Corina bedanken voor haar inzet. Voor het clubbelang zien we ons genoodzaakt om ingrijpende veranderingen in de technische staf door te voeren."

Dekker "Ik betreur de breuk tussen mij en de club maar ben ook heel dankbaar voor de kansen en de ruimte die ik heb gehad. Ik kijk terug op een mooie en leerzame tijd waarin ik mezelf heb kunnen ontwikkelen tot de trainster die ik vandaag de dag ben."

In de afgelopen 15 jaar is Dekker - naast haar voetbaltrainerschap - actief geweest als sportdocent bij it's sports (waar zij tevens eigenaar van is) waarbij zij lessen heeft gegeven aan alle leeftijdsgroepen maar ook met verschillende achtergronden. Via haar eigen sportbedrijf verhuurt zij zichzelf als docent aan allerlei partijen en was tot voor kort actief als hoofdtrainster en technisch manager bij VV Alkmaar.

Foto NH Nieuws/Pro Shots /Toon Dompeling

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl