Corona en de balans in Ying en Yang

Gepubliceerd: 24-09-2020 8:09

Corona en de balans in Ying en Yang

ASSENDELFT - Het aantal geregistreerde corona patiënten neemt op dit moment een enorme vlucht. Zij die het virus gehad hebben worden geconfronteerd met langdurig herstel voor ze weer de oude zijn. Een van de geneeskundige opties waarbij patiënten baat hebben is acupunctuur. In het westen wordt steeds vaker gebruik gemaakt van acupunctuur. Streekgenote Simone van der Geugten is een aanbieder van deze vorm van genezing.

Aanvankelijk was dit vooral bij chronische klachten waarbij de reguliere geneeskundegeen oplossing kon bieden. Tegenwoordig wordt het ook preventief gebruikt om ziekte te voorkomen en voor het hervinden van een verstoorde balans, zowel lichamelijk als geestelijk. 

“Wij genezen niet de ziekte maar helpen middels het aanbrengen van dunne naalden op bepaalde acupunctuurpunten in het lichaam de energie stroom van de meridiaan weer op gang”. Aan het woord is Simone van der Geugten van acupunctuurpraktijk Dai Mai, gevestigd in Assendelft, Guurtjesmarken 37.

“Meridianen zijn kanalen in het lichaam waarlangs energie circuleert. Door de manier van aanbrengen van de naald, beïnvloedt de acupuncturist de energiestroom van die meridiaan Tijdens de behandeling gaat de energie in het lichaam weer stromen. Dit merkt de patiënt bijvoorbeeld aan een schokje, een licht tintelen of juist een zwaar gevoel bij de naald. Dit gevoel wordt de Qi genoemd en duurt maar even. De naalden blijven ongeveer 20 minuten zitten”.

Acupunctuur in Nederland is volkomen hygiënisch. Niet alleen is de praktijk ingericht volgens de regels van de beroepsvereniging NVA, maar gelden er ook strenge hygiënevoorschriften. Zo werkt Van der Geugten met nieuwe steriele wegwerpnaalden. Voor een behandeling heeft de client geen verwijzing van de huisarts nodig. Wel wordt bij een intakegesprek gevraagd naar uw huisarts en naar uw eventuele ziektegeschiedenis In bepaalde gevallen zal de acupuncturist contact opnemen met uw huisarts of u naar hem/haar terug verwijzen.

Bij hoge uitzondering mocht uw verslaggever getuige zijn van een behandeling met goedkeuring van de patiënt. Simone is een mensen mens, die bij de behandeling in zich zelf praat om de drukpunten, die in verbinding staan met de bijbehorende organen, te benoemen. Het helpt haar ook de juiste volgorde van het plaatsen aan te houden. Ook weet ze haar kennis te vertalen naar de patiënt en uw verslaggever.

Gaande weg de behandeling merkt de patiënt wat de behandeling met het lichaam doet, zoals vooraf aangegeven door Simone. Geen magie maar pure kennis van het lichaam en de juiste acupunctuur plekken waardoor de energiestroom weer opgang komt. Simone van der Geugten is een vakvrouw met maar een missie: de Ying en Yang in het lichaam van haar patiënten weer in balans brengen.

TEKST EN FOTO'S PETER SEIJMOUR

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl