Corona raakt ons allemaal, derde steunpakket gelanceerd

Gepubliceerd: 30-09-2020 11:09

Corona raakt ons allemaal, derde steunpakket gelanceerd

STREEK - Corona houdt ons helaas nog steeds in de greep. Inwoners jong en oud, maar ook bedrijven, verenigingen en organisaties. Vele bedrijven/ondernemers zijn op zoek naar mogelijkheden om te kunnen blijven ondernemen binnen de geldende richtlijnen. Vanaf 1 oktober lanceert de overheid het derde steunpakket. Het steunpakket met de NOW, TVL en Tozo zal daardoor worden verlengd tot eind juni 2021.

De Tweede Kamer heeft onlangs ingestemd met het derde steunpakket voor bedrijven en werknemers. Kern van dat pakket is dat de meeste regelingen uit de eerste twee steunpakketten blijven bestaan, maar in een versoberde vorm. 
De PvdA had graag gezien, dat er een werkgarantie komt voor mensen van wie de baan op de tocht staat. Werkgevers van bedrijven die steun krijgen, zouden daarvoor verantwoordelijk moeten worden. Zo ver wil het kabinet niet gaan, maar werkgevers worden wel verplicht om mee te werken aan begeleiding naar nieuw werk.

Het kabinet trekt ook extra geld uit om werkzoekenden te ondersteunen en begeleiden via 'regionale begeleidingsteams'. Onder druk van de oppositie komt er ook meer aandacht voor de zwakke positie van jongeren op de arbeidsmarkt.
Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl