Corona vastgesteld bij speler Jong AZ

24-07-2020 13:03

Corona vastgesteld bij speler Jong AZ

STREEK - Voorafgaand aan de start van de voorbereiding op het nieuwe seizoen is bij Jong AZ één geval van Corona vastgesteld. De speler vertoonde geen symptomen en had geen klachten, maar werd wel positief getest. De betreffende speler is direct in thuisquarantaine gegaan.

Spelers, staf en betrokken medewerkers worden voor iedere (oefen)wedstrijd getest op het virus. Het eerste elftal is recent getest, daar waren geen gevallen van COVID-19.
Jong AZ en AZ-1 bewegen zich op het AFAS Trainingscomplex in de Kalverhoek in volledig gescheiden omgevingen.

OEFENWEDSTRIJD ONDER DRUK
Op het programma van AZ-1 staat voor zaterdag een wedstrijd tegen KRC Genk. Deze club heeft echter te maken met een tweede coronageval in twee weken. Paniek is er niet bij staf en spelers, maar er staan nog vraagtekens bij het oefenduel van aanstaande zaterdag tegen AZ.

Donderdag verliet doelman Maarten Vandevoordt het trainingscomplex in Zeeland waar KRC Genk momenteel op stage is. Een dag eerder stond hij tegen Utrecht nog een hele wedstrijd tussen de palen. Hoewel het de tweede besmetting in twee weken is bij KRC Genk is er geen paniek.

LIVE TE VOLGEN
AZ begint normaliter zaterdag 25 juli om 13:00 uur tegen KRC Genk aan de oefencampagne van het seizoen 2020-2021. Het vriendschappelijk duel met de Belgisch kampioen van 2019 heeft plaats achter gesloten deuren, maar is wel live te zien via het YouTube-kanaal van AZ.

De Alkmaars/Zaanse club speelt dan in haar nieuwe tenue (zie foto).

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl