Corona zit ook aanbesteding OV in de weg

03-07-2020 12:24

Corona zit ook aanbesteding OV in de weg

STREEK – De impact van de Coronacrisis gaat ver. Zo beïnvloedt het ook de aanbesteding van de nieuwe concessie Zaanstreek-Waterland.

De Vervoerregio Amsterdam stelt de aanbesteding van de nieuwe concessie Zaanstreek-Waterland met 1,5 jaar uit. Dat heeft het Dagelijks Bestuur besloten. Door de ontwikkelingen in het OV in verband met de Covid19-crisis verwacht de Vervoerregio op korte termijn geen bieding van afdoende kwaliteit. Het uitstel betekent dat de nieuwe ingangsdatum later zal zijn dan dat de huidige concessie afloopt.


Voor de overbruggingsperiode van 12 december 2021 tot de zomer van 2023 zal een zogenoemde noodmaatregel worden voorbereid. Intussen zal de Vervoerregio zich beraden op het vervolg van de aanbestedingsprocedure.

De Vervoerregio is inmiddels in goed gesprek met de zittende vervoerders om vervolg te geven aan de twee huidige concessies. Uitgangspunt is dat ook in de overbruggingsperiode zo goed mogelijk openbaar vervoer geboden wordt aan de reizigers en inwoners in en van Zaanstreek en Waterland.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl