Coronavaccinatie kan starten

14-01-2021 08:37

Coronavaccinatie kan starten

STREEK - Nog een aantal uren en dan is het zover. Dan zullen in de vaccinatielocatie De Beuk in Purmerend zorgmedewerkers van verpleeghuizen, verzorgingshuizen en thuiszorgorganisaties (op afspraak) hun coronavaccinatie toegediend krijgen.

Het is voor iedereen even wennen. Daar waar normaal gesproken de sporters de boventoon voeren in de accommodatie aan de Van IJsendijkstraat 365 is het beeld nu totaal anders. Steekwoorden daarbij zijn ontvangstbalie, looproutes, wachtruimtes, vaccinatiehokken, maar ook fris meubilair, computersystemen en nog wat zaken. In de grote zaal zijn de vijf vaccinatiehokken opgebouwd en de wachtruimtes ingericht om vanaf vrijdag de mensen te kunnen ontvangen. In eerste instantie wordt tweederde van de sporthal gebruikt. De overige ruimte wordt alvast ingericht voor een later stadium.

Vanaf 15 januari worden er driehonderd mensen per dag gevaccineerd. Dit zal zeven dagen in de week gaan gebeuren van 08.00 tot 20.00 uur. Het vaccineren start niet op volle toeren. De capaciteit is er wel, maar er staan slechts driehonderd vaccins per dag ter beschikking. De Beuk is de komende anderhalve week wel al volgeboekt. Zoals in het hele land te merken is blijkt de vaccinatiebereidheid hoog.

Qua medewerkers bestaat er ook geen probleem. Er zullen vijftig mensen in verschillende diensten en functies actief zijn. Iedereen krijgt na de prik een vaccinatiebewijs. Voordat hij/zij weer naar huis of werk kan gaan, dient de persoon om preventieve redenen 15 minuten in een wachtruimte zitten. Er kunnen mensen allergisch reageren of wellicht flauwvallen. De GGD schat de kans dat dat gebeurt in als heel klein. Er zijn een paar gevallen in het buitenland bekend waar mensen flauwvielen.

De GGD rekent er op  dat De Beuk minimaal tot eind augustus als vaccinatielocatie zal blijven ingericht.


FOTO'S GGD

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl