Creatieve provinciale samenwerking helpt werkzoekende aan baan!

Gepubliceerd: 14-11-2020 12:11

Creatieve provinciale samenwerking helpt werkzoekende aan baan!

STREEK - Door een unieke samenwerking tussen de gemeente Zaanstad, JS Consultancy, ICT vanaf Morgen en Werkom, heeft de 51-jarige Velibor Weller deze week zijn handtekening gezet onder een arbeidsovereenkomst bij JS Consultancy! Velibor, die hiermee een prachtige kans krijgt om weer aan de slag te gaan, gaat werken als ‘Werkleermeester in opleiding’ bij sociale onderneming ICT Vanaf Morgen.

JS Consultancy detacheert overheidsprofessionals bij de Gemeente Zaanstad. Door Velibor een contract te bieden geven ze een mooie invulling aan hun SROI-verplichting (‘Social Return On Investment’). JS Consultancy detacheert Velibor bij de sociale onderneming ICT vanaf Morgen uit Alkmaar. Werkom is het leerwerkbedrijf van de Gemeenten Zaanstad en Purmerend en helpt werkzoekenden bij het vinden van een baan. Velibor is door Werkom ondersteund bij het vinden van deze functie. Vandaar dat Werkom-directeur Yolanda Hoogtanders de introductie verzorgde van het officiele moment.

Werkom kijkt nu samen met ICT vanaf Morgen naar de mogelijkheden om een tweede locatie te openen in Purmerend. Het idee is om het innovatieve werk van ICT vanaf Morgen (o.a. ‘refurbishen’ en ‘data wiping’) te kunnen bieden aan uitkeringsgerechtigden. Daarmee bieden we werkzoekenden een baan met toekomstperspectief en leveren we daarnaast een bijdrage aan het reduceren van de afvalberg!

1 + 1 = 5 in dit geval! Deze feestelijke ondertekening (waarbij Werkom-directeur Yolanda Hoogtanders Velibor hoogstpersoonlijk komt feliciteren) is een mooi voorbeeld van creëren, verbinden en samenwerken. JS Consultancy geeft een maatwerk invulling aan hun social return (iets teruggeven aan de samenleving) met de gemeente Zaanstad. ICT Vanaf Morgen kan een gemotiveerde werkleermeester opleiden, met behulp van Werkom. En Velibor heeft de baan waar hij zichzelf kan ontplooien en gewaardeerd wordt om zijn kwaliteiten en om wie hij is!

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl