Cultuurcentrum De Bullekerk opgetogen over eenmalige subsidie

Gepubliceerd: 17-09-2020 15:09

Cultuurcentrum De Bullekerk opgetogen over eenmalige subsidie

ZAANDAM - Om de Bullekerk in haar opstartfase als nieuw cultuurcentrum te ondersteunen heeft het college van B & W van Zaanstad een eenmalige subsidie van € 25.000 toegekend aan het centrum voor het organiseren van culturele activiteiten.

Daarmee zet Zaanstad zich in voor een gevarieerd aanbod van culturele activiteiten voor inwoners en bezoekers. De subsidie is bestemd voor culturele activiteiten die in 2020 plaatshebben.

Maatschappelijk en culturele functie
Wethouder Cultuur Annette Baerveldt: “De Bullekerk is een belangrijk gebouw behorend tot het Zaans erfgoed met een centrale ligging, dichtbij veel andere Zaanse cultuurinstellingen. De omvorming van de Bullekerk tot Cultuurcentrum is een uitbreiding van het culturele aanbod in Zaanstad en biedt kansen op samenwerking met andere instellingen en een bredere programmering. Daarnaast heeft de Bullekerk een maatschappelijke functie voor de buurt en vindt het college het waardevol dat inwoners kunnen genieten van culturele en maatschappelijke activiteiten in een prachtig historisch gebouw.”

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl