Cultuurfonds Noord-Holland steunt 91 projecten

Gepubliceerd: 26-06-2021 9:06

Cultuurfonds Noord-Holland steunt 91 projecten

STREEK - Het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland heeft in het tweede kwartaal van 2021 aan 91 cultuur- en natuurprojecten een financiële bijdrage toegezegd. Het gaat om een bedrag van in totaal ruim 300.000 euro. Hieronder is een aantal projecten uitgelicht. De volledige lijst met ondersteunde projecten in de tweede ronde van 2021 is te zien op de website.

Concerten De Kift op zeilschip Vrijbuiter
Stichting Moer Staal ontvangt 5000 euro voor de bijzondere album release van muziekgezelschap de Kift. Door middel van een vaartocht brengen ze hun nieuwe album te horen. Het project “Langs het hoogriet, langs de laagwei” betreft een reeks kleine en grotere concerten die De Kift tussen 24 juni 2021 en 2 juli 2021 zal geven tijdens een reis met het platbodemzeilschip Vrijbuiter. Het schip vaart van Hoorn naar Zierikzee. Onderweg legt het schip aan en maakt de band muziek. Soms met een verrassingsconcert, soms aangekondigd.

Aanvragen financiële bijdrage
Het is elk kwartaal mogelijk om een financiële bijdrage voor een project aan te vragen. De criteria waaraan een aanvraag moet voldoen, zijn te vinden op de website van het Cultuurfonds. Juist in deze moeilijke tijden roept het Cultuurfonds stichtingen en verenigingen op om een aanvraag in te dienen.

Over het Prins Bernhard Cultuurfonds
Het Prins Bernhard Cultuurfonds brengt mensen, werelden en ideeën samen om cultuur en natuur te laten leven. Dankzij onze bijdragen, fondsen en prijzen ontstaan nieuwe culturele initiatieven en wordt cultureel erfgoed behouden. Dat doen we met schenkers en makers, liefhebbers en experts, bedenkers en beschermers. En met de bijdrages van de BankGiro Loterij, de Nederlandse Loterij en van al onze donateurs. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland is een van de twaalf provinciale afdelingen.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl