Dag van de Arbeid vieren

Gepubliceerd: 28-04-2021 12:04

Dag van de Arbeid vieren

STREEK - De Dag van de Arbeid is een feestdag van de socialistische, communistische en anarchistische arbeidersbeweging. De dag heeft in Nederland, België, Curaçao en Suriname elk jaar op 1 mei plaats. Ook dit jaar in onze streek een Rood aan de Zaan spectaculaire 1-mei viering.

De PvdA Zaanstreek zal zaterdag 1 mei op - volgens eigen publicatie - spectaculaire wijze de Dag van de Arbeid vieren. Via een speciale Zoom-verbinding kunnen leden en niet-leden van de PvdA vanaf 16.30 tot ongeveer 18.30 uur genieten van een speciaal 1 mei Rood aan de Zaan videoprogramma.

Daarin zullen te zien en horen zijn Jan Hamming (burgemeester van Zaanstad) over criminaliteit en corona, zijn collega Judith Michel-de Jong (burgemeester Wormerland) over wonen en werken en Martin van Rijn (voorzitter van Aedes koepel van corporaties), over 1 miljoen woningen erbij waarvan 10.000 aan de Zaan.

Ook Hans Spekman zal als oud-voorzitter PvdA en directeur Jeugdeducatiefonds spreken over de toekomst van de PvdA. De nummer 10 op de lijst van de meest recente Tweede Kamerverkiezingen Songül Mutluer (wethouder Zaanstad) zal reageren op de sprekers terwijl het slot verzorgd zal worden door Marcel van Roosmalen (columnist en inwoner van Wormer) over de Zaanstreek en Wormerland vanaf de 144 meter hoge telecom-toren van Wormer.

Verder zullen er rode rozen worden uitgedeeld en het project van het Arie Lemsfonds bekendgemaakt. Deelnemen kan. Geef je dan op voor de Zoom-uitzending via de PvdA Zaanstreek (www.pvdazaanstreek.nl)

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl