Dag van de Verpleging

12-05-2021 09:30

Dag van de Verpleging

STREEK - Vandaag is het, behalve de 12e mei, ook de Dag van de Verpleging, zoals internationaal is afgesproken, of is het nu toch de Dag van de Zorg? Hoe dan ook is het de verjaardag van Florence Nightingale, de grondlegster van de verpleging.

Het verhaal begon in mei 2020 met een tweet van toenmalig minister Martin van Rijn. Hij was het die ‘alle toppers in de zorg’ roemde om hun inzet en liefdevolle zorg. Hij plaatste daarbij de hashtag #dagvandezorg

Nederland viert de Dag van de Verpleging immers al sinds 1964, toen de toenmalige beroepsorganisatie het besluit van de International Council of Nurses (ICN) volgde om voortaan 12 mei als ‘International Nurses Day’ te propageren. Deze dag had als doel te zorgen voor een beter aanzien van de verpleging, zowel binnen de beroepsgroep als daarbuiten.


In deze coronapandemie is het de zorg in het algemeen die onder grote druk staat. Met alleen applaus is deze branche niet gered. Daarom is het te wensen dat er goede afspraken kunnen worden gemaakt waardoor er meer waardering blijkt voor deze zeer belangrijke beroepsgroep.

Wat de Dag van de Verpleging precies is en waarom het ooit is ingesteld, vind je in het dossier ‘Dag van de Verpleging’ van het Florence Nightingale Instituut.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl