Dalende lijn zorgt voor hoop

12-05-2021 09:19

Dalende lijn zorgt voor hoop

STREEK - Waar premier Rutte in de persconferentie aangaf dat het voornemen om ‘stap 2' van het openingsplan te zetten er wel is nu de piek van de ziekenhuisopnames voorbij lijkt wil de echte versoepeling nog niet loskomen. In onze streek zijn er in ieder geval minder besmettingen te noteren.

Het is na een piek op maandag in de regio Zaanstreek-Waterland prettig weer een dalende lijn te kunnen zien qua coronabesmettingen. Dinsdag zijn er 89 nieuwe coronabesmettingen in de regio gemeld en bij alle acht gemeenten zijn er minder besmettingen gemeld dan gisteren.

Zaanstad blijft in de regio nog altijd de plaats waar er het hoogste aantal besmettingen bij komen: 41. Dat zijn dan wel 16 coronagevallen minder dan dinsdag. De teller staat momenteel op net geen 15.000 inwoners die besmet zijn geraakt met het virus. Het enig sterfgeval in de regio Zaanstreek-Waterland was te noteren in Edam-Volendam. 

In Oostzaan noteerde men drie nieuwe besmettingen, eenzelfde aantal viel in Wormerland bij te schrijven en dat zijn er dan zes minder dan eerder.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl