Dames 1 van ZV de Zaan gaan Europa in

04-10-2019 11:21

Dames 1 van ZV de Zaan gaan Europa in

ZAANDAM – Dames 1 van ZV de Zaan doet mee aan LEN Water Polo Euro League Women. Zij spelen van 31 oktober tot en met 3 november in Centro Federale Polo Natatorio di Ostia, gelegen in Rome, de eerste poulefase. Zij nemen het tijdens deze ronde op tegen teams uit Rusland, Malta Hongarije en Italië.

Deelname aan de LEN Euro league past in de ambitie van coach Arjan vos. Hij gaf al eerder aan niet alleen tot de top te willen behoren van Nederland maar ook op internationaal niveau mee te willen spelen. Afgelopen jaren is er gebouwd aan een jonge damesselectie met veel talentvolle speelsters. Deze zomer heeft het team versterking gekregen van vijf A-internationals en drie jeugdinternationals. Ze hebben er veel vertrouwen in en gaan daarom dit avontuur aan.

In de eerste poulefase gaan de Dames van ZV de Zaan het niet makkelijk krijgen. Ze hebben zwaar geloot. Kinef Kirishi uit Rusland is Europees clubkampioen van 2018, SIS Roma uit Italië is bekerkampioen van Italië en dan treffen de Dames ook nog de club Dunaujvaros uit Hongarije die vorig jaar de Europese Supercup wonnen. De beste drie teams van deze poule gaan door naar de volgende ronde.

Speelschema LEN Water Polo Euro League Women
Poulefase 1: 31 oktober - 3 november
Poulefase 2: 29 november - 1 december
Kwartfinale: 8 februari en 28 maart (thuis- en uitwedstrijd)
Women LEN Trophy Final Four: 17-18 april (verliezers kwartfinale)
Women Euro League Final Four: 24-25 april (winnaars kwartfinale)

Voor meer informatie: http://zvdezaan.nl/waterpolo/

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl