Dan liever de lucht in......

16-06-2020 11:11

Dan liever de lucht in......

ZAANDAM - Het was ooit de Nederlandse commandant Jan van Speijk die een heldenstatus verkreeg doordat hij zijn schip de lucht in liet vliegen om te voorkomen dat het vaartuig in vijandelijke handen kwam. Dat motto borrelt op als je over de Diederik Sonoyweg voorbij gaat aan Molenaars Scheepswerf. In een indrukwekkende stelling liggen vier casco’s van rondvaartboten. Veilig op het droge.

Van Molenaars Scheepswerf, in 1942 opgericht onder de naam De Zwan en anno 1955 is het bedrijf van De Hemmes verplaatst naar de huidige verblijfplaats aan de Diederik van Sonoyweg te Zaandam, is bekend dat het diverse soorten schepen bouwt en repareert. Bekend zijn de door Molenaar gebouwde Amsterdamse rondvaartboten die door Redeij Lovers in de vaart worden gehouden. Het verbouwen en repareren van sleepvletten, sleepboten, kotters, werkvaartuigen en pleziervaartuigen is een specialisatie van dit bedrijf.

Terwijl de casco’s via de imposante kraan van Joh. Schol net op hun plek liggen vertelt één der klussers dat de rondvaartbranche in een dip zit en dat daarom wat materiaal tot nader order in de opslag gaat.

Dat geeft een opmerkelijke aanblik. Nu de maatregelen versoepeld zijn is het te hopen dat alle rondvaartboten weer vlot aan hun eigenlijke werk kunnen beginnen. Dat geeft bij Molenaar ongetwijfeld weer ruimte voor andere klussen.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl