Dansen en vechten met Maarten Luther

Gepubliceerd: 29-09-2017 11:09

Dansen en vechten met Maarten Luther

KOOG AAN DE ZAAN - ‘Een monoloog over vriendschap en verraad, God en het geweten, de duivel en de vrije wil’, dat is wat bezoekers te wachten staat bij de voorstelling Hier sta ik, dansen en vechten met Maarten Luther. Schrijver, scenarist, theoloog en theatermaker Kees van der Zwaard brengt op bijzondere wijze de denkbeelden van de protestantse theoloog en reformator Maarten Luther tot leven.

,,Kees van der Zwaard is een kruising tussen Youp van ’t Hek en Freek de Jonge. Razendknap weet hij verhaallijnen met elkaar te verbinden. Oude verhalen worden daardoor tot nieuw leven gewekt. Hij maakt ‘gewoon’ ongekend goed theater. Deze man moet je gewoon één keer in je leven hebben meegemaakt. Dat Kees van der Zwaard in de Zaanstreek gaat optreden, is ook een buitenkansje”, stelt Cornelis Visser. De dominee van de Grote Kerk in Westzaan zag Kees optreden tijdens – wat hij noemt- ‘een soort Christelijk Oerolfestival’ en wist de theatermaker te strikken voor een optreden in de Zaanstreek. Zeven Zaanse Protestantse kerken omarmden het idee en namen gezamenlijk de organisatie op zich.

Gedachtewereld
In Hier sta ik duikt hoofdpersoon Maarten in de spannende, wonderlijke en soms grimmige gedachtewereld van Luther. Die confronteert hij met onze eigentijdse cultuur en zijn eigen persoonlijke geschiedenis. Een aparte rol is weggelegd voor een computergestuurd draaiorgel dat Bach en blues laat horen.

Kaartverkoop
De voorstelling is op 27 oktober te zien in de Kogerkerk, Kerkstraat 14 in Koog aan de Zaan (tegenover Woudt fietsen/Albert Heijn). Aanvang 20.00 uur. Entree: 5,- Plaatsbewijzen zijn te bestellen via PKNzaanstreek@gmail.com onder vermelding van (voor)naam, woonplaats en gewenste aantal stoelen. De bestelling wordt pas definitief bij betaling op rekening NL82 INGB 0690 4638 47 t.n.v Diaconie Herv. Gemeente Koog-Zaandijk, Koog aan de Zaan o.v.v. Luther Theater. Telefonisch kaarten bestellen kan bij Cor Treffers, 075 - 61 66 092.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl