De Bres 'niet meer om aan te gluren'

Gepubliceerd: 15-03-2020 12:03

De Bres 'niet meer om aan te gluren'

WORMERVEER - Op de hoek van de Esdoornlaan en Paul Krugerstraat staat al sinds mensenheugenis een gebouw met ooit ontspannende inspanningen. Nu is het ogenschijnlijk wachten tot het geheel in elkaar zal storten.

Tot 1970 heette de uitspanning nog 'Wessanen ontspanningscentrum’. Alle aan die fabriek gelieerde verenigingen vonden er onderdak. Daarna is het horeca-etablissement als zaal 'De Bres’ verder gegaan. Tussendoor heeft het ook nog even La Breche geheten.

Momenteel is het pand eigendom van twee broers uit Vinkeveen. De laatst geïnteresseerde was een man uit Zuid Italie die er wellicht een pizzeria in wilde starten.

Rond het gebouw zijn geen handelingen verricht die wijzen op een binnenkort te openen eettent.

Wat rest is de troosteloze aanblik. Een doorn in het oog van de omwonenden. Die vragen zich af waarom er niemand is die actie onderneemt. De gemeente voelt zich niet geroepen omdat het particulier bezit is. Wie echter de situatie aanschouwt zal zien dat er hoognodig onderhoud gepleegd dient te worden. De veiligheid is in het geding.

‘En dan hebben we het niet over de kozijnen die verrot zijn’ aldus een buurman die uit ergernis af en toe wat onkruid verwijderd. Onlangs trof hij een afgewaaide kap op straat alsook diverse dakpannen van het hoge dak. ‘Voor ons als omwonenden is de grens bereikt.’

Eerder al stelde Democratisch Zaanstad (DZ) vragen en recentelijk heeft ook Anna de Groot namens de SP vragen gesteld over 'wat te doen' met De Bres. Dat er een definitieve oplossing komt lijkt voor de meeste mensen duidelijk. Nu dienen alleen de eigenaren en mogelijk de gemeente Zaanstad daar nog van overtuigd te worden.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl