De eerste omleiding is een feit

09-09-2020 10:59

De eerste omleiding is een feit

ZAANDAM - De Kogerveldwijk groeit gestaag. Op termijn komen er in de wijk meer dan 2.000 woningen bij. Dat biedt nieuwe bewoners met nieuwe wensen, maar ook een kans om de wensen van de huidige gebruikers vooruit te helpen.

Al langere tijd zijn er werkzaamheden gaande die aantonen dat er 'grote dingen' te gebeuren staan. Het Oostzijderpark - zoals het voormalige VVZ sportcomplex bij de kruising Prins Bernhardplein / Heijermansstraat nu heet - wordt geschikt gemaakt voor de bouw van woningen.Hiervoor moet er onder andere vanaf het terrein een nieuwe weg worden gemaakt, die aansluit op de Heijermansstraat. De werkzaamheden zijn naar verwachting november 2020 klaar. Daarna kan de bouw van de eerste woningen starten.

De ontwikkelingen in de Kogerveldwijk zijn onderdeel van MAAK.Zaanstad. Dit MAAK.Zaanstad zorgt ervoor dat Zaanstad een stad is waar mensen zich thuis voelen en met plezier wonen, werken en leren. Nu, maar ook in de toekomst. Daarom werkt zij aan meer en betere woningen, verbindingen (wegen en openbaar vervoer) en voorzieningen. Bijvoorbeeld winkels en speelterreinen.

Meer informatie over dit programma in Kogerveld is te vinden op www.maakkogerveldwijk.zaanstad.nl

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl