De kop is er af voor Zaandijk

27-06-2021 19:37

De kop is er af voor Zaandijk

ZAANDIJK - De barometer bleef zondag op 24 graden steken op sportpark Schanszicht, thuishaven van vv Zaandijk. Toch waaide er een merkbare frisse wind.

Debuterend trainer Christopher Manuputty is drie weken onderweg met zijn groep en heeft alle 50 spelers aan het werk gezien op de training. Oefentegenstander Ilpendam moest het - net als de thuisploeg - doen zonder veel vaste waarden. Kenmerkend voor oefenvoetbal dus.

De gasten wisten in de eerste helft wel de score te openen. Bij Zaandijk staat een jeugdige spits opgesteld, waar we nog veel van gaan horen. Zijn naam is Bafonde Touri. Snel behendig en doelgericht moet hij uit kunnen groeien tot het eindstation van menig Zaandijk aanval komend seizoen. Zo ook vandaag. De gelijkmaker kwam op zijn naam te staan. Dat Ilpendam met een voorsprong zou gaan rusten was voor de statistieken.

Na rust drong Zaandijk meer aan en werd er vroegtijdig druk naar voren gezet. De gelijkmaker van Bafonde Touri was de beloning voor het harde werken en leek de opmaat voor de overwinning. Ilpendam bleef gevaarlijk in de omschakeling en wist te profiteren van het gat dat in het centrum van de Zaandijk verdediging ontstond. Met een geplaatst schot haalde de Ilpendam spits de oefenzege voor zijn ploeg binnen.

Trainer Manuputty had veel goede, maar ook minder goede gezien van zijn ploeg. “De goede momenten nemen we mee en aan de minder goede dingen kunnen we werken. Het is nog te vroeg in de voorbereiding om er conclusies aan te verbinden”.

Tekst en foto's Peter Seijmour

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl