De Luizenmoeder in een Wormerveers kraakpand

15-10-2020 14:17

De Luizenmoeder in een Wormerveers kraakpand

STREEK - Een dergelijke kop vraagt enige toelichting. De voormalige brandweerkazerne in Wormerveer is de achterliggende dagen voor even een kraakpand geweest. In en rond het pand waren talrijke mensen in de weer om filmrollen vol te schieten. Als te doen gebruikelijk in dit soort situaties worden er weinig mededelingen gedaan over hetgeen er zich ontrolt. Wel is bekend dat het gaat om opnamen voor de speelfilm De Luizenmoeder. Wanneer deze in de bioscopen te zien zal zijn is nog niet bekend.

Al veel eerder werd bekend dat razend populaire tv-serie De Luizenmoeder definitief toe was aan een speelfilm. Eentje die Ilse Warringa (juf Ank) zelf regisseert. In principe doet iedereen uit de serie mee, behalve Diederik Ebbinge (directeur Anton). . Hij had na twee seizoenen genoeg van het permanentje en de snor van directeur Anton.
Volgens Ilse Warringa lag het script al langer klaar en heeft ze mede daardoor al lange tijd enorme zin in de klus: "Ik kan me er enorm op verheugen om de personages van De Klimop weer nieuw leven in te blazen en ze heerlijk als vanouds op elkaar in te laten hakken" liet ze eerder weten aan de Televizier.

De coronacrisis zorgde ervoor dat het lange tijd een beetje stil was rondom het onderwerp. De bedoeling om in principe te starten met de cast was medio september. Dat is gelukt waarbij de opnames in Wormerveer een deel vormden van een veel groter geheel.

Bedenker en regisseur van de serie Jan-Albert de Weerd noemde op NU.nl de film een "een bekroning van de afgelopen drie jaar De Luizenmoeder". "Het is heel bijzonder om na twee seizoenen van de serie, nu samen met Ilse Luizenmoeder - De Film te ontwikkelen."

De serie viel in de smaak bij televisiekijkend Nederland. Centraal stond het verhaal van een groep docenten en ouders die betrokken waren bij een nogal absurdistische basisschool. Een terugkerend thema was het lied Hallo Allemaal van Juf Ank, dat na afloop viraal ging.

De film wordt geproduceerd door Nijenhuis & Co (De Beentjes van Sint-Hildegard) in coproductie met Bing Film & TV (De Luizenmoeder).

.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl