De scholen gaan weer beginnen

13-08-2020 12:29

De scholen gaan weer beginnen

STREEK - Nu de schoolvakantie tegen zijn einde loopt zijn er overal in het land weer spandoeken te zien waarop gemeld wordt dat de 'scholen weer begonnen zijn'. Dat is officieel nog niet zo, maar vormt de voorbode van een jaarlijks terugkerende actie.

Veilig Verkeer Nederland zit achter die actie. 'Wist je dat er vlak na de zomervakantie opvallend meer ongevallen plaatsvinden onder fietsende scholieren? Bijna een complete schoolklas belandt dan op de eerste hulp' zo laat men weten op haar speciale website https://vvn.nl/de-scholen-zijn-weer-begonnen

'Ongevallen willen we met elkaar natuurlijk voorkomen. Tijdens de campagne 'De scholen zijn weer begonnen' vragen we weggebruikers daarom om juist nu extra alert te zijn. Dat doen we samen met talloze vrijwilligers, gemeenten, scholen en bedrijven. De campagne loopt in iedere vakantieregio drie weken (van 1 week voor tot 2 weken na de schoolstart).'

In de Zaanstreek en wijde omgeving - onderdeel van de Regio Noord - is de actieperiode van 10 augustus t/m 30 augustus 2020.

Op genoemde website staan diverse tips voor zowel de automobilisten als fietsers. Kinderen en scholieren hebben nog niet zoveel verkeerservaring én voelen een druk erbij te horen. Ze zijn in het verkeer dan ook erg gebaat bij oplettende volwassenen. Van thuiswerken tot schoolzones vermijden: meedoen is makkelijk!


Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl