De stad op zijn smalst

25-09-2021 09:19

De stad op zijn smalst

ZAANDAM - Dat er in het centrum van onze stad dagelijks verkeerssituaties veranderen zal menig weggebruiker onmiddellijk beamen. Dat niet iedereen daar altijd alert op is lijkt ook logisch.

Vanuit de gemeente is het parool al langere tijd dat het stadshart van Zaandam getransformeerd is tot een nieuw bruisend centrum met de gracht, panden met Zaanse gevels en het spraakmakende Intell hotel. De komende jaren bouwt Zaanstad door aan een levendig, bereikbaar en bewoonbaar centrum.


En dat betekent dat er zo af en toe delen van wegen afgezet moeten worden. Zo ook afgelopen week de Houtveldweg. Dat geschiedde overigens niet voor de eerste keer. Als een echte stad betaamt was dit volgens omwonenden 'al de tigste keer' en die aanpassing werd overdag gedaan. 

In de avonduren leverde dat minimaal een bestuurder problemen op. Hij stuurde zijn bolide de afzetting in hetgeen de bewoners van het appartementncomplex Murano deed opschrikken. 'Je weet hiet half hoe snel ze hier altijd rijden. Dit verbaasd ons helemaal niets.' 

Uiteindelijk kwam de chauffeur met de schrik vrij. Zijn auto vertoonde wel enige mankementen en flinke blikschade. 

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl