De Winkel van Swinkels

Gepubliceerd: 04-10-2017 22:10

De Winkel van Swinkels

ZAANSTAD – Droom je al een tijdje over het realiseren van jouw creatieve project, maar heb je ondersteuning nodig? Dan is de Winkel van Swinkels iets voor jou!

De Winkel van Swinkels is een cultuurfonds, speciaal opgericht voor oud-directeur Harrie Swinkels van FluXus. Laat hem weten wat jouw creatieve droom is en wie weet maakt hij het waar!


Harrie Swinkels is op 1 oktober met pensioen gegaan als directeur van FluXus, centrum voor de kunsten in Zaandam. Omdat hij veel betekend heeft voor de culturele sector in de Zaanstreek, heeft hij als cadeau een speciaal fonds gekregen. Door FluXus-medewerkers, relaties en vrienden is geld ingezameld voor dit fonds dat de toepasselijke titel ´De Winkel van Swinkels’ heeft gekregen. Deze ‘winkel’ is speciaal bedoeld voor Zaankanters met creatieve ideeën.

Ideeën gezocht
Alle inwoners van Zaanstad mogen bij Swinkels een idee indienen voor een creatief project, van jong tot oud, alleen of met een groep. Het mag over iedere vorm van kunst gaan: theater, muziek, beeldende kunst, digitale media, schrijven, zingen, dansen, noem maar op! Het fonds is alleen niet bedoeld voor professionele kunstdocenten of kunstenaars.

Ondersteuning
Het creatieve idee kan wel ondersteund worden door de inzet van een professioneel kunstenaar. Daarnaast is het belangrijk dat bij het project een concert, voorstelling of expositie hoort, zodat uiteindelijk alle Zaankanters kunnen meegenieten. Medewerkers van FluXus helpen met advies en de organisatie van het uiteindelijke project. Zij kunnen putten uit een groot netwerk van professionele kunstenaars en mogelijkheden om het kunstproject te tonen aan een groot publiek.

Interesse?
Laat Harrie Swinkels weten wat jouw idee is! Stuur hem een mail via info@fluxus.nl. Doe dat voor 31 december 2017. Harrie kiest de plannen die het meest tot de verbeelding spreken.
Voor degenen die het fonds willen steunen kan er nog geld gegeven worden. Een bijdrage kan gestort worden op het volgende rekeningnummer: NL27 RABO 0124956424, t.n.v. FluXus, onder vermelding van ‘Winkel van Swinkels’.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl