De Zaansche Molen ook getroffen door tweede golf

24-10-2020 13:05

De Zaansche Molen ook getroffen door tweede golf

STREEK - Vanaf begin september zijn voor verschillende landen de mogelijkheden tot reizen naar Nederland / Noord-Holland verscherpt en dit heeft ervoor gezorgd dat het bezoek aan de Wereld van Windmolens is afgenomen. 'Gelukkig kunnen mensen onze molens en het Molenmuseum nog bezoeken, maar de verhoging van het aantal besmettingen met COVID-19 treft ook onze organisatie hard' zo laat De Zaansche Molen in haar meest recente nieuwsbrief weten.

Gelukkig kon de club nog wel het nieuwe Molenmuseum openen, maar verwacht wordt dat het gedaan zal moeten worden met slechts een fractie van het verwachte bezoek. In de molens die nog open zijn (De Schoolmeester, De Kat en Het Jonge Schaap) en het Molenmuseum zijn passende maatregelen getroffen om de bezoekers een veilig en aangenaam bezoek te garanderen. Wie van de Wereld van Windmolens wil genieten moet weten dat dit nog steeds kan, dus kom langs!

Wel is een deel van de educatieprogramma's afgezegd vanwege de coronamaatregelen, met name het programma “Sinterklaas en het verdwenen kruid”.

VRIJWILLIGERS IN HET NIEUWE MOLENMUSEUM
Voorafgaand aan de opening van het nieuwe museum heeft De Zaansche Molen een oproep gedaan voor vrijwilligers. Daarop is heel enthousiast gereageerd. Een groep van 42 vrijwilligers hebben al meegedraaid in het museum. Op de foto twee heel enthousiaste vrijwilligers: Simone en Frank.

Simone "Ik wilde altijd al iets doen op de Zaanse Schans en toen ik deze vacature zag heb ik meteen gereageerd. Ik vind het heel fijn om betrokken te zijn bij het cultureel erfgoed van de Zaanstreek. Hier aan de balie van het museum kom ik in contact met mensen, waar ik van geniet. Hopelijk kunnen we binnenkort weer meer nationaliteiten ontvangen. De sfeer vind ik hier heel fijn, leuke collega's. Zelf de fietsrit vanuit Wormer naar het museum vind ik heerlijk! Voorlopig ben ik hier zeker 1 of 2 middagen per week te vinden."

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl