De Zaanse Oever in beeld

28-04-2021 08:26

De Zaanse Oever in beeld

STREEK - Vanuit Zaandijk Wormerveer inkomend heb je vanaf de plek waar ooit het gebouw stond waarin de Komart was gevestigd een vrije doorkijk over de zandvlakte richting de overzijde van de Zaan. Daar is als het ware een dorp uit de grond gestampt.

De panden op de grens met Zaandijk, vlak naast het thuishonk van roeivereniging De Zaan en de plek waar vroeger het Zaandijker zwembad was, zijn tegen de vlakte gegaan en een grondsanering volgde. Heel even werd gedacht aan de vestiging van het hoofdkantoor van toen nog Loders CrokLaan. Dat staat inmiddels in Zaandam.

De Zaanse Oever, zo laat de projectontwikkelaar Niels Nijenhuis van KondorWessels Projecten op de website weten, bestaat uit negentien woningen; zestien woningen met een houten gevel, terwijl drie woningen zijn gebouwd met een gevel van steen. De woningen staan op ruime kavels met een weids uitzicht over de Kalverpolder en Engewormer. De huizen met een tuin aan de Zaan hebben ook nog eens de optie voor een eigen steiger.

De huizen zijn duurzamer gebouwd dan de norm voorschrijft. Alle woningen hebben een individuele warmtepomp gekregen, op de daken komen zonnepanelen. De Zaanse Oever is begin 2021 opgeleverd. Alle negentien woningen zijn verkocht.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl