Deelnemers Monet-kunstmanifestatie welkom

Gepubliceerd: 19-04-2021 9:04

Deelnemers Monet-kunstmanifestatie welkom

STREEK - Lang geleden (1871) was het de beroemde Franse schilder Claude Monet (1840-1926) die vier maanden in de Zaanstreek vertoefde. Hij raakte zo geïnspireerd dat hij in die periode maar liefst 25 schilderijen en negen schetsen maakte. Het is mede om die reden dat er nu onder de noemer ‘Door de ogen van Monet’ in de Zaanstreek dit jaar gevierd zal worden dat precies 150 jaar geleden de Franse impressionist Monet onze streek bezocht en geïnspireerd raakte.

In het kader van amateurkunstmaand ‘iktoon’ nodigt FluXus amateurkunstenaars uit om ‘door de ogen van Monet’ naar de Zaanstreek anno 2021 te kijken en hun werk te tonen tijdens een kunstmanifestatie. Dans, dicht, schilder, boetseer en zing….door de ogen van Monet: deelnemende amateurkunstenaars uit alle disciplines zijn welkom. Meer informatie is te vinden op www.fluxus.nl/agenda. Aanmelden kan via amateurkunst@fluxus.nl.


De kunstmanifestatie wordt officieel geopend op 26 juni 2021 en de kunstwerken en presentaties zijn in juli en augustus te bewonderen in de Zaanstreek.

Gratis inspiratiesessies
Deelnemers kunnen meedoen aan inspiratiemomenten, in de vorm van een bezoek aan het Gemeentearchief van Zaanstad op maandag 17 of woensdag 19 mei. Onder begeleiding van het archief en een vakdocent gaan deelnemers op zoek naar plekken uit hun eigen buurt: “Monet bekeek de Zaanstreek met een nieuwe blik. Hoe kijk jij met een nieuwe blik naar je eigen buurt?”

Ook online kan men inzichten en ideeën opdoen. Op de site www.doordeogenvanmonet.nl is vanaf medio mei beeldmateriaal uit het archief te vinden.

Maakdagen begeleid door pro
In het weekend van 29 en 30 mei kunnen deelnemers in een goed geoutilleerde ruimte bij FluXus werken aan hun presentatiestuk onder deskundige begeleiding. FluXus-coördinator Linda Willemszoon: “Je start met het uitwerken van je idee in een moodboard of een mindmap en werkt dat vervolgens uit tot jouw Monet: jouw video, schilderij, gedicht, choreografie, beeldhouwwerk of wat dan ook. Samen met de begeleider kun je diverse materialen onderzoeken, net als het verhaal achter de beelden en de uitwerkingsvorm.” Natuurlijk mag men ook zelfstandig thuis, op school of samen met anderen aan de slag en deelnemen aan de manifestatie.
Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl