Degelijke winst KZ/Thermo4U bij LDODK

31-01-2021 17:10

Degelijke winst KZ/Thermo4U bij LDODK

TERWISPEL/GORREDIJK - Als je de provincie Friesland in duikt hoop je altijd op winst. Dat maakt de terugreis altijd een stuk prettiger. In die opzet is KZ/Thermo4U volledig geslaagd al was de 16-18 winst misschien niet helemaal wat er verwacht werd.

De Koogers openden sterk en wisten de tegenstander meteen onder druk te houden. Met twaalf goals in het eerste bedrijf ging KZ rusten met een voorsprong.

Na de pauze wisten de Zaankanters het voortouw te behouden al kwamen de Friezen nog even langzij (15-15 met nog 8 minuten te gaan), maar dat mocht de Koogers niet verontrusten. Hoewel de gebroeders Erwin en Andre Zwart stevig weerwerk boden kwam het scoringspercentage van de Friezen toch niet hoger dan 12%. In de League is dat zelden of nooit voldoende voor winst.

In de slotfase werd Sanne Pasma nog ingebracht en zij wist meteen te scoren: haar negende treffer deze jaargang. Met nog ruim vier minuten op de klok was het Anna Kriek die de 16-18 liet aantekenen. Daarna werd er door beide partijen niet meer gescoord.

Met nog 42 seconden te gaan kreeg Anouk Haar wel nog een groene kaart voorgeschoteld, maar dat had geen invloed op de eindstand.

Komend weekeinde wacht KZ/Thermo4U in eigen hal de strijd met Blauw Wit A dat zaterdag Groen Geel nipt wist te verslaan.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl