Degradatiekraker in Wormer

10-02-2020 13:20

Degradatiekraker in Wormer

WORMER - De ploeg van scheidend trainer Dico Dik deed afgelopen zaterdag goede zaken om handhaving te bewerkstelligen in de Korfballeaugue.  De ploeg won van nummer 10 Tempo uit Alphen aan de Rijn. Er werd vooraf aan de wedstrijd nog een mooi gebaar gemaakt door het publiek, er werden bordjes omhoog gehouden met: "Wij staan vierkant achter jullie."

"Het publiek vond ik vandaag fenomenaal," sprak coach Dik achteraf. "blijkbaar hebben wij dit nodig om te winnen." De wedstrijd begon ook gespannen. Beide ploegen wilde winnen om plek 9 te behouden of te behalen, wat recht geeft op promotie/degradatie duels. Het spel was in het begin dan ook niet fraai of mooi om te zien. "Stroperig," zo verklaarde Dik achteraf. Het eerste doelpunt valt dan wel aan de kant van Wormer door Kevin Dik, gevolgd door een doelpunt van een geweldig spelende Lindsy Krop. De 3 - 0 wordt dan gemaakt door Martin Coevert, die bij de uitwedstrijd tegen Tempo maar liefst 10 van de 28 goals van Groen Geel voor zijn rekening nam. Na de 3 - 0 kan Tempo eindelijk iets terug doen, Jelle Steenbeek tekent voor de 3-1. Dan volgen er nog 2 doelpunten als Tempo besluit om een Time-Out te nemen. Hierna is Tempo wakker en wordt het heel snel 6 - 6. Tempo wisselt dan, en dan vallen de doelpunten om en om. Vlak voor rust is het Dik die aantekent voor de 9 - 8 voorsprong.

Na rust is het ook Dik die de voorsprong weer uitbouwt naar 2 goals. Daarna volgt er een periode van weinig doelpunten en veel wisselen. Als Lisanne de Bruijn de 15 - 11 binnenschiet op het moment dat de zoemer gaat, voelt de hele hal dat het vandaag dan toch gaat gebeuren. Na een hele zware periode gaat Groen Geel weer een keer winnen, thuis in eigen hal. Het slot akkoord is voor Krop, zij bepaalt de eindstand op 17 - 13. Een hele belangrijke overwinning.

"Dit zijn verdiende punten," zei Carlo de Vries. "het was geen goede wedstrijd, maar verdedigend hebben we hem over de streep getrokken." Hij vervolgt: "We hebben vandaag de goede rebounds gepakt en hierdoor krijgen we ook weer vertrouwen. Na de wedstrijd tegen PKC (15-34) hadden we zoiets van hier hoeven we geen punten te pakken. En als het moet gebeuren, zoals vandaag, dan gebeurt het ook. Maar we zijn er nog niet. We staan nu op een mooie 9e plaats, maar volgende week tegen Blauw Wit kunnen wij 8e worden. We willen niet te ver vooruit kijken. Willen we ons direct handhaven dan moeten wij volle bak erin."

Coach Dik: "We hebben terecht gewonnen. We kennen Tempo heel lang en goed, we hebben al heel vaak tegen ze gespeeld. Verdedigend waren we vandaag echt geweldig, hierdoor winnen we de wedstrijd ook. 13 doorlaten in de League is prima. Wij gaven veel druk aan de buitenkant bij de dames, hierdoor had Tempo het ook lastig om te scoren. Wij schoten ook niet slecht, maar wij hadden gewoon pech in de afronding. Ballen die uit de korf draaien, net niet over het randje vallen, niets aan te doen. 15 minuten voor het einde komen we voor en in die eindfase zag ik een glimp van het Groen Geel wat ik graag wil zien. Blauw Wit moeten we goed aanpakken om nog een poging te wagen voor plek 8. Wat mij wel opvalt is dat wij aan het einde van het seizoen vaak moeilijk te verslaan zijn. Laten we hopen dat dat volgende week tegen Blauw Wit ook het geval is!"

Groen Geel speelt aankomende zondag uit bij Blauw Wit om 14:30 uur.

Foto: korfbalfoto.nl - Marco Spelten

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Molenwerf 42 - 1541 WR Koog aan de Zaan - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl