Dennis Kreetz verbetert clubrecord 100 kilometer

28-09-2020 09:27

Dennis Kreetz verbetert clubrecord 100 kilometer

STREEK - Het is hem gelukt! Zijn missie is geslaagd. Oostzaner Dennis Kreetz heeft afgelopen zaterdag (26 september) het clubrecord van AC Waterland op de 100 kilometer hardlopen verbeterd. Met een ruim kwartier maar liefst. Het staat nu op een messcherpe 9.43.06.

Het record is Dennis (51) bepaald niet komen aanwaaien. “Ik heb de afgelopen twee maanden kneiterhard getraind en tot vervelens toe kilometers gevreten. In m’n uppie met alleen een rugzakje in weer en wind door de polders van Waterland en Wijdewormer jakkeren. Saai! Maar hier word je vooral ook mentaal sterk van.”

Naar de streep, waar verlossing is
Onderweg was deze zaterdag eveneens een ware uitputtingsslag voor hem. Tien rondes van tien kilometer door het Twiske. Dennis beschrijft het is zijn relaas zo: “Ik ren maar door, de om rust smekende stramme bovenbenen negerend, de droge bek ontkennend, voeten al geruime tijd pijnlijk , hartslag pompt de hele dag al rond de 130 slagen per minuut en dat loopt nu alleen nog maar verder op. Elke slag pulserend tot in mijn kop. Ik weet dat de pijn maar tijdelijk is en die moet meenemen naar de streep, waar verlossing is.”

Onvergetelijke dag in geliefde Twiske
“Eindelijk! Alleen nog een allerlaatste rondje op de 300-meterbaan van AC Waterland. Daar is de finish. Uitputting en euforie. De stopwatch geeft aan: 9 uur, 43 minuten en 6 seconden. Mijn God! Wat heb ik geflikt vandaag? Ik ben duizelig en kan nauwelijks nog staan. De pijnlijke benen als elastiek. Ik ben zo ontzettend moe maar door de totale euforie ook weer niet. Ik word opgewacht door een grote groep mensen, mijn gezin, onze voorzitter en de burgemeester van Landsmeer Dennis Straat. Wat een eer! 26 september 2020, een onvergetelijke dag in mijn zo geliefde Twiske.”

Het volledige, persoonlijke verslag van Dennis Kreetz’ queeste vindt u op acwaterland.nl

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl