Derby Assendelft - Fortuna Wormerveer kent andere ambiance

22-09-2020 08:38

Derby Assendelft - Fortuna Wormerveer kent andere ambiance

ASSENDELFT - De voetballers en hun supporters zijn bijzonder blij dat er weer gespeeld mag en kan worden. Dat het lang niet overal gaat zoals menigeen gehoopt had is een feit. Premier Rutte liet zich in niet mis te verstande woorden uit over Feyenoord supporters. Dat hij daar later weer spijt van had is opvallend.

Menig club is al behoorlijk geraakt door de corona-perikelen. Leden en supporters zijn getroffen door COVID-19, maar ook menig clubkas heeft het zwaar te verduren. In Assendelft zal dat bij het bestuur van VV Assendelft ongetwijfeld zijn meegewogen om te komen tot het besluit vanaf dit weekeinde geen z.g. uit-supporters toe te laten op het sportcomplex. Om dat duidelijk te maken verscheen er een persbericht:

Geen uitpubliek bij wedstrijden eerste elftal vv Assendelft
Inmiddels hebben we bij een aantal oefenwedstrijden en een bekerwedstrijd de handhaving van ons coronaplan geëvalueerd. Het was druk en in de competitie verwachten we meer drukte. Het bestuur is daarom tot de conclusie gekomen dat handhaving van de 1,5 meter lastig is. Daarom heeft het bestuur een aanvullend besluit genomen. Bij de wedstrijden van het eerste elftal vragen wij het uitpubliek om niet te komen. Gezondheid gaat voor om de coronacrisis te bestrijden. Dit besluit gaat voor het eerst in bij de thuiswedstrijd tegen Fortuna Wormerveer op zondag 27 september aanvang 14 uur.
Voor het coronaplan verwijzen we naar:
https://www.vvassendelft.nl/1/391/dit-zijn-de-regels-bij-vv-assendelft/

Het besluit valt juist op het moment dat de financieel meest aantrekkelijke tegenstander op bezoek zal komen bij de zwartwitten. Derby's tussen Fortuna W en Assendelft werden niet voor niets regelmatig op de zaterdagavond gezet. Voor de Fortuna supporters is het belangrijk te weten dat het bestuur van VV Assendelft onder druk van o.a. Handhaving en de wijkmanager een ingrijpend besluit heeft moeten uitvaardigen. 


Het beeld, zoals op bijgaande foto met tal van Fortunezen uit oktober 2017, zal zich zondag normaal gesproken niet herhalen.
Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl