Derde wedstrijd kwart te lang voor KZ/Thermo4U

13-04-2021 21:35

Derde wedstrijd kwart te lang voor KZ/Thermo4U

STREEK - ‘Gewoon beter schieten’ is de boodschap die beide trainers voorafgaand aan het derde duel tussen Fortuna en KZ/Thermo4U afgeven. In de voorgaande partijen waren er twee stug verdedigende ploegen te zien die weinig weggaven. Dat kwam tot uiting in de eindstanden. Ook deze derde wedstrijd is het schieten niet top. Na een 8-9 tussenstand weet de thuisploeg met nog elf minuten te spelen een slotoffensief in zetten wat - helaas voor de Koogers - tot een 22-15 eindstand leidt.

Bij Fortuna staat Nik van der Steen weer in de basis waar Emiel de Kruijff aan Koogse zijde terug is. De laatste wedstrijd voor Ahoy gaat van start met enorm veel energie. Na drie minuten spelen staat er al een 3-3 tussenstand op het bord en dat doet vermoeden dat er met scherp geschoten gaat worden.

Dat zakt echter naarmate de eerste helft vordert weg. KZ weet langere periode een voorsprong te behouden. Dennis Doves wisselt tactisch en dat brengt een andere rolverdeling.

Met nog 4.47 te spelen en een stand van 7-7 mist Jordi Pasma een strafworp, maar is het toch Anouk Haars die de 7-8 scoort. Nog net voor rist is het de League topscorer Van der Steen (gerekend naar de speelminuten) die de gelijkmaker in prikt. Op slag van rust is het Lars Hoorn (pas 19 jaar) die de pauzestand op 8-9 in het voordeel van de bezoekers brengt.

De krachtsverhouding blijft ook in het tweede part gelijkwaardig. Met nog 11.31 te spelen op de klok is het Sanne Pasma die de 12-13 binnenschiet. Dat blijkt later de laatste KZ goal voor langere periode. Fortuna komt via Preuninger op 13-13 en dan zakt het aan Zaanse zijde wat in. Een time out aan KZ zijde brengt niet de gewenste omslag en loopt de gastheer uit naar een ruime voorsprong.

Als zo vaak lukt bij de winnende partij dan alles en lijkt dat bij de tegenpartij precies contra te zijn. Jordi Pasma en Emiel de Kruijff weten nog iets te doen aan de score , maar dat is niet voldoende om de achterstand goed te maken.

Fortun eindig uiteindelijk met een geflatteerde 22-15 winst en zal voor de derde achtereenvolgende keer in de finale staan. Voor KZ was dit weer de eerste keer in de Play Off sinds 2015-2016.

Na afloop complimenteert afscheidnemend trainer Dennis Doves zijn team. ‘We hebben een prima vechtlust getoond. Brachten goed spel op de vloer. Dit is het maximaal bereikbare voor deze ploeg. Voor de toekomst komen er nog voldoende podiumkansen. Er is na een matige start prima afgesloten. Daarom ben ik ook trots op de ploeg. En laten we wel zijn: het is een gek seizoen geweest.’


Vriend en vijand waren het er over eens dat KZ de complimenten verdiende voor hun spel en instelling. Helaas was dat dit keer nog niet voldoende. 
 
Zaterdag zal de finale gaan tussen Fortuna en PKC. De Papendrechters hadden geen enkele moeite met TOP. Beide teams kennen elkaar van haver tot gort. Dat kan een mooi slot van de Korfballeague 2020-2021 gaan opleveren. 

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl