Derde wedstrijd voor mannen ZV De Zaan

15-05-2021 19:08

Derde wedstrijd voor mannen ZV De Zaan

STREEK - Natuurlijk was de klap vrijdagavond groot. De mannen van ZV De Zaan verloren de eerste finalewedstrijd van de strijd om de waterpololandstitel in eigen bad van GZC Donk. De spanning was van grote invloed op het verloop. Zaterdagavond was daar niets meer van te merken en toonden de Zaanse waterpoloërs zich van hun enig juiste kant. Op de 8-10 zege viel niets aan te merken en zondagmiddag heeft De Zaan alles in eigen hand in haar eigen bad.

Ongetwijfeld zal er weer spanning op het duel van zondag 16 mei staan. Om klokslag 15:00 uur zwemmen de mannen van ZV De Zaan en Widex GZC Donk super gemotiveerd naar de eerste bal die de arbiter in het water drapeert.

Zaterdag toonde De Zaan meteen initiatief en drukte dat met een 0-3 voorsprong in de stand uit. In het tweede deel waren de verhoudingen in balans (3-3) net als in deel 3 (4-3) en het laatste deel (1-1). Door de goede start kwam De Zaan nu tegen de ervaren ploeg (met al zes landstitels in haar bagage)  niet in de problemen.

Bij de vrouwen is Polar Bears voor de zevende keer als landskampioen gehuldigd. Tegenstander Widex GZC Donk werd tweemaal verslagen. Eerst vrijdag 10-9 en zaterdag andermaal (12-10). Dat betekent dat Polar Bears haar elfde titel kon bijschrijven.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl